Tavaly beszélgettünk az ingatlanpiac alakulásáról Balázs Erika ingatlanközvetítővel, aki akkor azt mondta, nincs annyi eladó lakás Szentesen, amennyire szükség lenne. Nagy a kereslet például a három szoba plusz nappalis lakásokra. Azóta olvashattuk, hogy új, exkluzív társasház épül Szentesen, kertvárosias környezetben, a központ és Kertváros között, a Gaál István utcában. Az új társasházi lakásokról Fekete-Nagy Gábor, a Szentes Depo Logisztikai Kft. és az Ilona Park Kft. ügyvezetője nyilatkozott lapunknak.

 

 

–  Honnan jött a társasház építésének gondolata? Mikor kezdődött a tervezés?

– Két éve tart a társasházi projekt. Rendelkeztünk egy nagyobb területtel, amely a 90-es évek óta üresen állt, ide kerestünk új funkciót. A hasznosításnál jött az ötlet, hogy értékesítésre építsünk egy társasházat. Mielőtt belevágtam, végeztem egy felmérést, mekkora lenne az igény új társasházra. A válaszok többségéből kiderült, hogy nagy az érdeklődés. A tervek elkészültek, az engedélyeket is megkaptam, amelyeken komoly csapat dolgozott. A lakástípusok kialakítása is hosszú tervezési folyamatot jelentett. A telek elhelyezkedésből adódóan az ingatlanból könnyen elérhető a Park Center bevásárlóközpont, iskola, óvoda, de a városközpont és a Kurca-part is csak pár perces sétára van.

– Hány lakás található a társasházban és milyen méretekben?

– A társasházban tizenöt lakás készül el négy méretben. A legnagyobbak a 100 négyzetméteres családi méretű három szobás lakások, külön fürdőszobával, mellékhelyiséggel, amerikai típusú konyhával. A legkisebbek pedig 40 négyzetméteres egyszobás garzonlakások. A 15 lakásból 8 lakáshoz tartozik viszonylag nagyméretű erkély. Minden lakás déli fekvésű, napos, világos, ez nagyon vonzó tulajdonság. A nagyobb lakások jellemzően a földszinten helyezkednek el, a tetőtérben a fiataloknak szánt garzonlakások kaptak helyek. Az egyik háztömb kettő, a másik pedig háromszintes.

– Jelenleg milyen munkálatok zajlanak a területen?

– Épp az alapozási munkákat végzik, minden nap kijárok a helyszínre. Sajnos, a decemberi, januári csapadékos idő miatt a munkálatokat nem lehetett folytatni, februárban viszont újra gőzerővel dolgozunk a betonszerelésen és a technológiai munkákon.

– Hogy alakult eddig a lakások értékesítése?

– A 15 lakásból 9 gazdára talált. Minden lakástípusból még kettő szabad. Érdemes befektetési céllal is elgondolkodni a lehetőségen, ugyanis a lakásárak nagy valószínűséggel nem csökkennek, az elmúlt harminc év tapasztalatai alapján inkább nőnek. Ha stagnál is a piac, az ár nem csökken. Vásárláskor igénybe vehető az új CSOK támogatás is. Egy év múlva szeretném átadni a lakásokat.

– Hogy látja, ha már megépül, nagyobb lesz a vásárlási kedv?

– Ez biztosan így van, ha már a falak látszanak, bátrabban érdeklődnek. Ettől várok majd egy fellendülést. A ház tervezésénél, építésénél a minőségi, igényes kivitelezést, anyaghasználatot és a jövőbe tekintő műszaki megoldásokat tartom szem előtt. A ház fűtéséről hőszivattyús fűtési rendszer gondoskodik, így nincs szükség földgáz használatára. A hatalmas tetőfelület a tájolásnak köszönhetően alkalmas napelemek elhelyezésére, ami tovább növeli az energiahatékonyságot. A gépkocsik számára a telek hátsó, északi részében alakítottunk ki egy garázssort, amely tíz autónak biztosít fedett tárolási lehetőséget és öt nyitott parkoló használható a telken belül. A tíz garázs már elkészült. Ezeket elsősorban a lakástulajdonosoknak szeretném biztosítani.

– Saját ízlés szerint is választhatnak csempét, burkolólapot a leendő lakók, akik befektettek az ingatlanba?

– A konstrukcióban meghatározott a burkoló négyzetméter ára, amelyet tetszés szerint választhat ki a leendő tulajdonos. Ha drágább mellett dönt, a különbözetet ki kell egyenlítenie. Kiemelném még a közös kertet, amely az itt élő családoknak nyújt lehetőséget egy igazi zárt közösség kialakítására és a szabadidő minőségi eltöltésére. A Gaál István utca vége zsákutca, amelyet a várossal közösen parkosítunk, az ötletet a polgármester is örömmel fogadta. Az 1000 fa program keretében is megvalósíthatnánk a közparkot, kellemesebbé varázsolva a környezetet. (x)

A Gaál István utcában épülő innovatív, új társasházban még 6 lakás várja tulajdonosát. Szívesen adunk tájékoztatást, várjuk hívását!

Tekintse meg a még elérhető lehetőségeket:

www.ilonapark.hu

+36304450968

+36305148955

balazserika@ingatlanportre.hu

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!