Világbajnokkal gazdagodott a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikum, hiszen az intézmény végzős tanulója, Horváth Attila rangos nemzetközi versenyen (GPC WorldChampionships) erőemelésben, guggolás fogásnemben a dobogó legmagasabb fokára állhatott a lengyelországi Pabianice-ben, az október 18. és 24. között megrendezett viadalon.

Attila a gondolatait, érzéseit, friss élményeit összeszedte és kérésünkre elküldte nekünk:

„3 éve kezdtem el ezt a sportot. Először edzőterembe kezdtem el járni és nagyon megtetszettek az alapgyakorlatok (guggolás, felhúzás, fekvenyomás). Pár ismerős buzdított, hogy legyek erőemelő, de akkor még nem tudtam,miként kezdhetnék bele.Ugyanabba az edzőterembe járt Véró Alex is, aki már ekkor többszörös nemzetközi bajnok volt. Megkérdeztem tőle, hogy megmutatná-e az alapokat: a közös munka a mai napig tart. Az erőemelésben három fogásnem van: a guggolás, fekvenyomás, felhúzás.Mindhárom fogásnemben lehet indulni egyszerre, de nekem a guggolás az erősségem, így abba fektettem több energiát.A verseny Lengyelországban került megrendezésre,Pabianice-ben, egy sportközpontban. Nagyon jó volt a hangulat, hiszen voltak magyar versenyzők és bírók, akik folyamatosan motiváltak a verseny folyamán. A verseny előtti két hónap nehéz volt, mert hetente kétszer volt guggolásom nagy súllyal, ami elég sok energiát igényelt. Ez hatással volt a mindennapjaimra, de megvolt a cél, amiért küzdöttem. Ami a jövőt illeti, az erősember sportra is nagy hangsúlyt szeretnék fordítani, valamint minél több nemzetközi versenyen szeretnék részt venni, guggolásban pedig a saját országos rekordomat jó lenne megdönteni. Szeretnék a magyar erőemelés meghatározó versenyzője lenni – bár most,közvetlenül a verseny után, egyelőre pihenek.

Szeretnék köszönetet mondani Deli Tamásnak, mert egy nagyon családias egyesületnek lehetek a tagja. Kádár Márkónak, aki az edzéseim biztosítja Csongrádon a Sun Gym-ben,illetveVéró Alexnek, aki 3 éve az edzőm. Ő a nehéz napokon is ott van mellettem, továbbá a versenyeken is mindig segít, annak érdekében, hogy a lehető legjobban zárjam a megmérettetéseket.”

#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Sport|41




Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!