• Február 27-én érkezett a bejelentés a Szentesi Rendőrkapitányságra, hogy az egyik ingatlan elől a tulajdonos személygépkocsiját ismeretlen személy eltulajdonította, ráadásul úgy, hogy a kocsikulcsot a házból szerezte meg. A nyomozás során kiderült, hogy a rokonság egyik tagja – aki egyébként jogszerűen tartózkodott az ingatlanban – vitte el a kocsikulcsot, és a tulajdonos engedélye nélkül később az autót is. A baksi illetőségű férfivel szemben jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult vizsgálat.

• Két lakó keveredett egymással szóváltásba az egyik nagymágocsi szociális intézményben március 11-én. A vita végén az egyik idős lakó megütötte a másikat, akinek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A férfi ellen könnyű testi sértés miatt folyik eljárás.

• Ittasan vezette elektromos kerékpárját egy férfi Szentes belterületén, március 12-én, a délelőtti órákban. A férfi a közúti ellenőrzés során „bukott” meg az alkoholszondán.

• Ismét telefonos csalók csapják be az időseket, ezúttal – az ún. „unokázós” módszer mellett – mesés nyeremény ígéretével kecsegtetik a hiszékeny áldozataikat. A csalók az egyik telefonos szolgáltató munkatársainak adják ki magukat, majd kihangsúlyozva, hogy PIN-kódot nem kérnek, a bankjegykiadó-automatához küldik a későbbi sértettet, akivel 10-15 ezer forintot utaltatnak át, akár több alkalommal is, egy megadott bankszámlára, mondván, hogy cserébe ezért több százezer forint üti majd a markát. A becsapottak később jönnek rá, hogy átverés történt, de addigra már súlyos tízezrekkel lettek „rövidebbek”.

Szintén pénzt csalnak ki ismeretlenek, magukat bírósági végrehajtónak kiadva és bűnügyi költségekre hivatkozva. Fontos tudni, hogy minden hivatalos szerv, szolgáltató mindig, minden esetben hivatalos levelet küld postai vagy elektronikus úton, és egyik alkalmazottjuk sem biztat senkit arra telefonon, hogy egy bediktált, ismeretlen bankszámlaszámra fizessenek be pénzt ügyfeleik.

12. lapszám
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Társadalom|50



Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!