A magyar költészet napját 1964 óta ünnepeljük József Attila születésnapján, április 11-én. A jeles napra készülve a Szentesi Művelődési Központ több pályázatot is hirdet iskolások számára, melyekben szebbnél-szebb versek szerepelhetnek. Az utóbbi időben a számítógép kapott nagyobb hangsúlyt az oktatás és tanulás terén, pedig a legkülönlegesebb, a legnehezebb és a leginkább készségfejlesztő a kézírás. Hagyományának megőrzésére szükség van, s a vers többféleképpen lehet szép, akár „gyöngybetűkkel” leírva. Ezért a Mutasd a kézírásod! című pályázatban kérik az iskolásokat, válasszák ki egy kedvenc versüket, és vessék papírra. A pályamunkákat A/4-es méretben, szabadon választott eszközzel készíthetik el. A lap bal szélét is kidíszíthetik rajzokkal, mint egy szép könyvjelzőt.

A pályamunkákat 1-4., illetve 5.-8. osztályig várják, április 6-án 12 óráig. Az elkészült művek hátoldalán kérik feltüntetni a készítő nevét, osztályát, iskoláját. Az A/4-es méretű borítékra írják rá: MUTASD A KÉZÍRÁSOD!, majd postai úton nagyméretű (A/4) borítékban a Szentesi Művelődési Központ levelezési címére kell beküldeni: 6600 Szentes, Tóth József u. 10-14. vagy személyesen a Művelődési és Ifjúsági Ház portáján leadni.

A középiskolásoknak lehetőséget adnak szabadon választott témában saját költemény beküldésére, melyet szintén kézírással várnak A/4-es méretben. A borítékra írják rá: MUTASD A KÉZÍRÁSOD! – SAJÁT. A 9-12. osztályosokat díjazzák, digitális oklevélben részesülnek, valamint a legtehetségesebbek munkája megjelenik a Szentesi Élet hasábjain.

Általános és középiskolások számára hirdetnek meg Szavalásra fel! címmel pályázatot, melyben a diákok videóra vehetik, amint elmondják kedvenc költeményüket. Három korcsoportban, 1-4., 5-8., illetve 9.-12. osztályosoktól várják a felvételeket, április 6-án 9 óráig, a szervezokszentes@gmail.com címre, név, osztály, szülő telefonszámának feltüntetésével. A beküldött szavalatokat közzéteszik a művelődési központ Facebook-oldalán, a közönség lájkokkal szavazhat. Egy közönségdíjast választanak, valamint szakmai zsűri is dönt a legtehetségesebbekről korcsoportonként, fődíjként a zsűri által kiválasztott pályázók a Szentes Televízió stúdiójában elmondhatják versüket, mely a művelődési központ és a tévé április 11-i ünnepi műsorában is látható lesz.



Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!