Tisztelt Lakótársaim, kedves Derekegyháziak,

Eljött a pillanat, amikor a járvány, már nem a távoli településeken jelenik meg, hanem közvetlen szomszédságunkban is. Aki eddig nem tette, az is vegye komolyan a védekezés egyszerű, de szigorúan betartandó szabályait!

Magyarország Kormánya március 28.-tól április 11.-ig kijárási korlátozást vezetett be, ezt azért, hogy a járvány lassabban terjedjen és így az egészségügyi ellátást folyamatosan biztosítani lehessen. Magyarország (és más országok) egészségügyi ellátása egy általánosan kialakult igényre van méretezve, nem egy gyorsan mozgó világjárványra. Ezért, magunknak kell legelőször is arról gondoskodnunk, hogy az alapvető higiéniai és közösségi szabályokat betartsuk, kitalált-vélelmezett információt ne terjesszünk.

A kijárási korlátozás legfontosabb eleme, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztályt, a fiatalabb -kórtünet nélküli lehetséges vírushordozó- korosztálytól távol tartsa. Ezért a boltokban 9.00.-tól-12.00-ig csak a 65 év felettiek tartózkodhatnak. A gyógyszertárunknál már gond van, mert csak délelőtt (12 óráig) van nyitva, ezért kérem az idősebb korosztályt (65 év felettiek), hogy vegyék igénybe az Önkormányzat segítségnyújtását. Kérem, tartsák be az előírásokat, megkérem a fiatalabb korosztályt, segítsék az időseket, a beszerzésekben, bevásárlásokban.

Felhívom a figyelmet, hogy a közterületeken a szabályok szerint nem lehet egymástól 1,5 m -nél közelebb várakozni, de nem lehet társalogni, csoportosulni.
Most minden dolgunkat gyorsan el kell intézni, és menni haza. Alapos kézmosás, valamint a vásárolt áruk csomagolását is célszerű lefertőtleníteni!

Kérek mindenkit, hogy segítse idős hozzátartozóját, szomszédját, barátját!!
Ne tegyük ki, Őket fölösleges veszélynek!!
Segítsék a bevásárlásukat, ügyintézésüket, segítsék pénzügyeik digitális megoldását (bankkártya használat, internetes bankolás, stb)

Önkormányzatunk kéri, hogy azok az idős falubeliek, akiknek nincs segítsége, keressék meg a
– Önkormányzati hivatalt (0663/453-003),
– Házigondozóinkat (0620/3215433, 0620/4806926, 0620/2989774),
– Tanyagondnokunkat (0620/3930772), vagy üzenjenek, segítünk!!
Elintézzük a bevásárlást, gyógyszer kiváltást, postai ügyintézést, banki-hivatali ügyintézést.
Mindezt térítés mentesen, természetesen a beszerzett termékek, áruk (pl.: élelmiszer, gyógyszer beszerzés), szolgáltatások (pl.: csekk befizetés) árát ki kell fizetniük.

Javasolom, vegyék igénybe menüs étkeztetésünket, melyet házhoz is szállítunk (étkezés igénylése: Földiné Mónika konyhavezető 0620/3299869)

A segítségeket derekegyházi kollégáink, önkénteseink fogják megvalósítani, nem idegenek!

Kérem, ezeket fontolják meg, tartsák be és így együtt könnyebben átvészelhetjük ezt a helyzetet.
Maszk használat: sajnos nem egyértelműek a szakvélemények! Az a javaslat, célszerű többször használható, mosható, fertőtleníthető maszkot használni, több személy jelenlétében. Családban, egyedül nem indokolt a használat!

Felhívom varrni tudó Lakótársainkat, hogy tiszta, használt ruhaanyagokból készítsenek maszkokat! A vállalkozó kedvű segítők keressenek meg és megbeszéljük a részleteket, segítünk, hogy településünk lakói is rendelkezzenek ilyennel, lehet, hogy nemsokára szükség lesz rá!

Isten segítsen minket, mi pedig tegyünk meg mindent, mi tőlünk telhető!

Derekegyház, 2020.03.29.

Szabó István polgármester


Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!