Megkeresésünkre Dányiné Nagy Andrea, intézményvezető a következő tájékoztatást adta.

Az alábbi intézkedések történtek a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében:

· Tájékoztattuk a dolgozókat, a hozzátartozókat és az ellátottakat (szóban, írásban, plakátok kihelyezésével) a járványveszély fennállásáról és a teendőkről.

· 2020. március 08-tól – Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos utasítására – látogatási tilalmat, továbbá ezzel egy időben (a módosító határozat 2020.03.17-i közlését megelőzően) kijárási tilalmat és felvételi zárlatot rendeltünk el.

· Dolgozóink zsiliprendszeren keresztül jönnek be az intézménybe. A hátsó kapun keresztül, csak a személyzet által használt lépcsőházon és folyosón keresztül jutnak el az öltözőkig. A civil ruházat és cipő levetését követően az intézményben fertőtlenített munkaruhában és munkacipőben és az előírt alap védőfelszerelésben dolgozik mindenki.

· Fokozottan felügyeljük a személyi-, kéz-, felület higiénét, továbbá a textíliák fertőtlenítését, melyhez biztosítottak a tisztító- és fertőtlenítő szerek, valamint az egyéni védőeszközök.

· Az étkeztetéseket izoláltan, kerülve a nagy létszámú együttléteket, folytatjuk le.

· Az ellátottak foglalkoztatása szintén kis csoportokban vagy egyénileg történik.

· Nagy hangsúlyt fektetünk a lakók belső udvaron történő levegőztetésére, a szobák szellőztetésére (szanációs effektus).

· Az ellátottak és hozzátartozóik kapcsolattartásában segítséget nyújtunk. (telefon, internetes telekommunikáció)

· A szakrendeléseket, a járványügyi helyzetre tekintettel, személyesen nem vehetik igénybe ellátottaink.

· Folyamatosan, telefonon tartjuk a kapcsolatot a háziorvossal, orvosi ügyelettel.

· Szakápolási tevékenységet folytatunk a kórház tehermentesítése és ellátottaink szállítási és a kórházi tartózkodáskori megfertőződésének megelőzése érdekében.

· Akut, indokolt esetben az OMSZ szállítja el betegeinket a kórházba.

· Kórházból visszaérkezés esetére, ellátottaink részére lakószobák kiürítésére is sor került, az izolálás, karantén létrehozása céljából.


Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!