„Kedves 65 év felettiek! Ha tehetik, válasszák a házhoz szállítás lehetőségét, amit díjmentesen megtesz a Szarvasi Húsbolt mindenkinek! A hét minden napján!” – olvasható a Szarvasi Húsbolt csapatának közösségi oldalán. A helyi kezdeményezésről Túri Katát, a húsbolt munkatársát kérdeztük. 

– A koronavírus okozta veszélyhelyzetet mindenki érezheti. Helyi vállalkozásként ez egyfajta társadalmi szerepvállalás is? 

– Igen. Cégünknek az elmúlt években nagyon fontos volt a társadalmi felelősség vállalás és ez most sincs másként.  

– Mik az eddigi tapasztalatok? Kik vették eddig igénybe a szolgáltatást?

 – Széles skálán mozog a megrendelők életkora. Fiatalok és idősek egyaránt igénybe veszik az általunk nyújtott szolgáltatást. Nagyon pozitívak az eddigi visszajelzések, mivel egy átlag háztartás teljes igényét ki tudjuk elégíteni. A felvágottól a száraz árun, füstölt árun, italon és húson keresztül mindent ki tudunk szállítani.
– Díjmentes a házhoz szállítás, ez mindenkire vonatkozik Szentes belterületén? – Természetesen mindenkire vonatkozik, teljesen díjmentes a házhoz szállításunk egész Szentes területén. Sok megkeresést kaptunk vidéki településektől is, viszont ebben a jelenlegi egészségügyi helyzetben ezt nem tudjuk vállalni. –Meddig fogadjátok a megrendeléseket, és milyen csatornán adhatják le a vásárlók? – A megrendeléseket telefonon (telefonszám: 30/490-28-45, 30/748-91-91) vagy akár a Szarvasi Húsbolt Facebook oldalán tudják a vásárlók leadni. A hívásokat és az üzeneteket minden nap délután 15 óráig fogadjuk, és így a megrendelt termékeket az adott napon délután 17 és 19 óra között díjtalanul házhoz szállítjuk.  – Mely napokon van erre lehetőség? – A megrendeléseket a hét minden napján még szombaton és vasárnap is fogadjuk, és kiszállítjuk. – A fizetést milyen formában oldhatja meg a vásárló? – A fizetés készpénzzel és bankkártyával, SZÉP kártyával és minden Cafeteria kártyával megoldható, ugyanúgy ahogy az üzletben is lehetséges.

– Az oldalatokon olvasható, hogy a lisztet, kristálycukrot, olajat és rizst beszerzési áron adjátok. Milyen termékekkel bővült még a lista? 

– A listát a múlt héten bővítettük. A liszten, kristálycukron, olajon és rizsen kívül még a fehér szárazbab, tarka szárazbab, lencse, sárgaborsó és kétféle egészségügyi papír (WC papír) került a beszerzési áron kapható termékek listájára, azért, hogy minél több embernek tudjunk segíteni ebben a kialakult nehéz helyzetben. 

Ötezerről, tizenötezer forintra emelkedik a PIN-kód nélkül is engedélyezett, érintéses fizetési kártyás vásárlások összeghatára, április 15- től – közölte a Pénzügyminisztérium március 24-én. Az intézkedés a vírus elleni küzdelem része, hiszen a készpénzmentes fizetés arányának jelentős növelése, a fizikai kapcsolatok minimalizálását jelenti a fizetések során. Ezen túlmenően higiéniai szempontból, a járvány elleni védekezés érdekében jó megoldás lehet az okostelefonnal, vagy okosórával való fizetés, ahol a rendszer egyáltalán nem kéri a PIN-kódot, és így a terminált sem kell fizikailag megérinteni.    

Halupa B. Eszter 

                                 (X)

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!