Szentes is beszállt az algyői Gyevi Halfesztivál versenyébe, a Tisza parton, ahonnan a rendezvény kiválósága címmel tért haza Kiss Csaba alpolgármester és Csatordai Norbert szakács június 3-án.

„Ma abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy Szentest képviselhettem Algyőn a II. Gyevi Halfesztiválon, ahol a rendezvény kiválósága címet érdemeltük ki az elkészített finomságokkal! A menü grillezett szentesi harcsafilé volt, tejszínes cseh kucsmagomba raguval, olasz tésztakülönlegességgel, és némi friss borsóhajtással, itókának pedig házi mentás limonádé került a poharakba. A zsűrit nem kisebb személyek alkották, mint Molnár Áron polgármester, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Barta László csárdagazda. Igazi megtiszteltetés volt!” – tudatta az örömhírt közösségi oldalán Kiss Csaba.

Az alpolgármester elmondta, hogy a versenyen nemcsak halászlét lehetett készíteni, hanem halból sülteket is, amit külön kategóriában díjaztak. A Tisza menti települések is hivatalosak voltak a főzőversenyre, határon innen és túl. – Nagy örömmel fogadtuk el a meghívást. Amikor a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok leégett, az algyői önkormányzat az elsők között volt, Molnár Áron polgármesterrel az élen, akik segítő kezet nyújtottak nekünk a bajban – részletezte Kiss Csaba. A Szentesi Élet olvasóit pedig biztosította arról, hogy a Tiszai Halászléfőző Party-t az idén is megtartják a tiszai strandon, ahol a halászléfőzés helyi mesterei ismét bemutatkozhatnak.







Forrás

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!