Az orkán erejű szél Csongrád-Csanád megyében is károkat okozott vasárnap. Estig több mint száztíz lakossági bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. A megye minden hivatásos egysége dolgozott, sötétedésig végezték a mentéseket. Minden településről érkezett segélyhívás, leginkább lehasadt ágakhoz és kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat. Estig hetven helyszínen számolták fel a vihar okozta károkat, a munkálatokat a mai napra is áthúzódnak, tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

A Klauzál utcai Nyolcszínvirág óvoda udvarán található 8-10 méteres fenyőt tövestől csavarta ki a szél. A hatalmas fa rádőlt a hintára és a játéktárolóra. Szülők ajánlották fel segítségüket, hogy a fenyőt feldarabolják.

Az Ady Endre utcai volt Tiszti Klub épületének tetejéről is lesodorta a cserepeket a szél, az utca ezen szakaszát még tegnap délután lezárták a forgalom elől a balesetveszély miatt. A tűzoltók ma délelőtt állítják helyre a károkat az épületen.

Az MVM Zrt közleménye

Az országban számos helyen 100 km/h-t meghaladó orkán erejű szél hatására hó- és porviharok alakultak ki, a villamos hálózatra dőlő fák, leszakadt ágak több helyen vezetékszakadást idéztek elő, amely az MVM Démász ellátási területén Kecskemét és Albertirsa környékén okozott kiesést a szolgáltatásban. A viharban megsérült egy az országos gerinchálózathoz kapcsolódó optikai internetkábel is, emiatt társaságunk call centerében átmenetileg – rajtunk kívülálló okok miatt – nem tudunk hibabejelentéseket fogadni, rendszereinkben azonban látjuk a hibahelyeket, szerelőink hamarosan mindenhová el fognak jutni. A kialakult helyzet miatt minden régióban megkettőztük a készenlétet, míg Kecskeméten jelenleg négyszeres kapacitással dolgoznak szerelőink az igen nehéz körülmények között.

#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Közélet|32






Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!