Jelentősen nagy értékű felajánlást kapott a Koszta József Múzeum szerdán meghirdetett jótékony célú akciója után. Egy fővárosi magányszemély a közgyűjteménynek ajándékozza Koszta József széngrafikával készült önarcképét.

A tervek szerint a grafikát művészeti aukción értékesíti az intézmény oly módon, hogy a tulajdonjog megszerzésével együtt az alkotás tartós letétbe kerül a névadóról elnevezett múzeumi galériában, feltüntetve a kép tulajdonosának nevét. Emellett a birtokos állandó és ingyenes belépési lehetőséget kap a szentesi közgyűjteménybe. Irsai Farkas László igazgató megköszönte a nagylelkű felajánlást, hozzátéve, hogy reméli, ilyen és hasonló adományokban még bővelkedni fogunk a következő hetekben, hónapokban.

A múzeum december 30-án jelentette be, hogy jótékony célú kiállítást szervez a leégett Dr. Papp László Városi Sportcsarnok történetéről, a nettó árbevételt pedig felajánlja a helyreállítási alapba. A tárlat 2022. január 29-én nyílik majd, ahol a megépítéstől napjainkig mutatnák be a sportcsarnok történetét. A fotó illusztráció.

#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Kultúra|39


Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!