Tűz ütött ki Szentesen, a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban december 28-án, reggel 6 óra után. A lángok az épület első szintjén keletkeztek, de átterjedtek a tetőszerkezetre is. Hat település – Szentes, Csongrád, Kunszentmárton, Szarvas, Kiskunfélegyháza és a Hódmezővásárhely – negyvenöt hivatásos tűzoltója, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával oltotta a tüzet a Jövendő utcában.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester a délelőtti órákban nyilatkozott a helyszínen a Szentesi Életnek. Elmondta, reggel 6 óra után értesítette telefonon az oltásvezető parancsnok, hogy kigyulladt, és lángokban áll a városi sportcsarnok épülete. A büfé körüli helyszínen keletkezett a tűz, az összes ablak eldurrant és a keretek is kiégtek. – Az épület közel 25 éves, szendvicspanel rendszerből épült fel, sajátossága, hogy belül kőzetgyapotot tartalmaz, a tartószerkezete pedig fából készült, ami rendkívül nehezen oltható. Folyamatosan hőkamerával vizsgálták a tetőt, és ahogy megbontották a paneleket, az oxigén hatására fellángolt a tűz. Akkora hő keletkezett a küzdőtéren, hogy a kosárlabdapalánkok is megolvadtak. A város beszereltette a tűzjelzőrendszert, minden működött. Először a vagyonvédelem riasztotta az intézményvezetőt, Rakk Lászlót. Büszke vagyok rá, mert a füstben bement a csarnokba lekapcsolni a gázt és az áramellátást. Szerencsére, személyi sérülés nem történt. Óriási a kár, de van biztosításunk az épületre – fogalmazott a polgármester.

A katasztrófavédelem autója folyamatosan járta környéket, a levegő minőségét mérte, hogy nem került-e veszélyes anyag a levegőbe. A tűzvizsgálói jelentés 30-60 napon belül készül el, ez állapítja meg a tűz pontos okát. A sportcsarnok olyan létesítmény, amit naponta használtak a sportegyesületek, profi vagy amatőr sportolók, testnevelés órákat, bálakat, farsangot tartottak itt. Ez egy szimbóluma a városnak, és most úgy néz, ki hogy hosszú ideig nem fogjuk tudni használni. A városvezető hozzátette, az önkormányzat saját forrásból nem tudja felújítani az épületet, ami több százmillió forint lenne. Mindenképpen kormányzati segítséget fognak kérni, és reméli, hogy közös összefogással mihamarabb megújulhat a sportcsarnok.
Kép forrása: Szentes TV

#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Közélet|32


Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!