Évike 1940-ben Csongrádon született, és ott élt 18 éves koráig. A Batsányi Gimnáziumban reál tagozatos volt. Az egyetemet Szegeden, a JATE-n végezte matematika-ábrázoló geometria szakon. A diploma megszerzése után Szentesen kapott állást a Horváth Mihály Gimnáziumban. Hamarosan férjhez ment a már az egyetemen megismert kollégájához, Kátai Józsefhez. Nemsokára megszületett kislányuk, akit nagy szeretettel, odaadással neveltek. Mónika szülei példáját követve biológia-kémia szakos tanár lett a HMG-ben.

Éva két egymástól nagyon különböző mentalitású igazgató (Bácskai Mihály és László Béláné) mellett is igazgatóhelyettesi teendőket látott el. Ez nem véletlen, hiszen rendkívül megbízható, precíz, következetes ember volt, aki sokat dolgozott iskolájáért. A tanítványok sokaságát nevelte, tanította. Ők mondták el róla, hogy sokan neki köszönhették, hogy a mumusnak számító matematikát megszerették, megértették. Nagyszerűen tudott magyarázni, ráérzett arra, hogy melyik diáknak hol, milyen segítségre van szüksége. Érezték benne azt az erőt, amit emberi tartása és szakmai biztonsága nyújtott. Sok tanárt, mérnököt, jó szakembert és kiegyensúlyozott felnőttet köszönhet neki a világ.
A HMG nevében Kastnerné Józsa Erzsébet matematika-földrajz szakos tanár búcsúzik Kátainé Deák Évától. Nyugodjék békében!
A visszaemlékezést a Szentesi Élet 13. oldalán olvashatják.
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
26. szám
Közélet|32



Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!