Szombat délután ismét a Pusztai László Sporttelepen lépett színre a Szentesi Kinizsi SZITE megyei I. osztályú csapata. Szarvas Józsefék a tabella 6. pozíciójában tanyázó, az utóbbi időszakban igencsak gólerős Mórahalom VSC-t fogadták a pontvadászat 25. fordulójában. Az újabb győzelemmel a Kinizsi bebiztosította harmadik helyét a bajnokságban, ám az utolsó forduló előtt az ezüstérem sorsa továbbra is nyílt.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a szombati bajnoki, a héten elhunyt Puhl Sándorra, világhírű játékvezetőre, az 1994-es vb-döntőt és az 1997-es BL-döntőt vezető magyar szakemberre emlékeztek a felek. A Mórahalom ellen utolsó hazai mérkőzését játszotta Kerepeczki Csaba, a 41 éves játékosnak a klub vezetősége mondott köszönetet.

Ahogy a múlt héten a Csongrád ellen, úgy a szombati bajnokin is hamar megszerezte vezetést a Kinizsi, egy szélről érkező beadást Péter József lőtt a rövid sarokba. Továbbra is a presszionált játékra törekedtek a mieink, 7 perccel később ismét jött a beadás, akkor már fejjel volt eredményes fiatal támadó. A szünetig nem változott az eredmény, bár rendre veszélyeztetett a Szentes. A fordulót követően szinte azonnal újabb találatot vitt be együttesünk, Péter József harmadszor iratkozott fel a góllövők közé. A hajrában is támadt a csapat, rendre alakította ki helyzeteit, de előnyét már nem sikerült növelni, ám így is magabiztos 3-0-val zárult a párharc.

– Nagyon büszke vagyok a játékosokra az egész éves munkájukért. Bár még továbbra is nyílt a bajnoki dobogó, úgy gondolom, hogy a biztos harmadik helyünk is egy csodálatos eredmény. Nagyon egyben van a társaság, voltak hullámvölgyeink ebben az évben, de a srácok mentalitásának köszönhetően ki tudtunk jönni ezekből – kezdi értékelését Koncz Zsolt vezetőedző. – Szervezetten, fegyelmezetten játszottunk a mai mérkőzésen. Arra hívtam fel a játékosok figyelmét, hogy próbáljunk meg mi irányítani a játékot. Diktáltuk az iramot, megéreztük, hol nyílnak meg a lehetőségeink és ezeket kihasználva be is tudtunk találni – zárta gondolatait Koncz Zsolt.

A szombati győzelemmel a Kinizsi bebiztosította bronzérmét a bajnokságban, ám továbbra is nyílt az ezüstérem sorsa. A jelenlegi második Tiszasziget az utolsó fordulóban a Makót fogadja hazai pályán, míg Bertók Gáborék a 11. Kiskundorozsmához látogatnak. Amennyiben a Tiszasziget vereséget szenved a már bajnok hagymavárosiaktól, és csapatunk begyűjti a 3 pontot Dorozsmán, úgy bár pontegyenlőséggel, de több győzelmi mutatóval az ezüstérem is Szentesre kerülhet.

Csongrád Csanád Megyei Labdarúgó I. osztály – 25. forduló
Szentesi Kinizsi SZITE – Mórahalom VSC 3-0 (félidei eredmény: 2-0)
Gólszerzők: Péter József (10’, 17’, 47’)






Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!