A második helyen fejezte be a küzdelmeket az NB II-ben a SzeKerCe rögbicsapata. A mieink a másodosztály szombati döntőjében három ponttal maradtak alul a nagykőrösi Honfoglalók gárdájával szemben úgy, hogy két perccel a vége előtt még a SzeKerCének állt a zászló.

A fővárosban, a Kincsem Parkban rendezték az első és másodosztályú rögbibajnokság bronzmérkőzéseit és a döntőket. A SzeKerCe a Honfoglalókkal csapott össze az NB II-es pontvadászat aranyérméért. A két gárda a bajnoki alapszakaszban kétszer találkozott egymással, és mindkét alkalommal a nagykőrösiek örülhettek. A finálé a korábbiakhoz hasonlóan szoros ütközetet hozott, az esélyesebbnek kikiáltott Honfoglalók a félidőben mindössze egy ponttal, 6-5-re vezettek.

A fordulást követően a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést, és előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették Kiss Balázsék. Az előny két perccel a találkozó vége előtt fogyott el, ekkor a Honfoglalók célt vittek, amivel a maguk javára fordították az összecsapást, és ennek köszönhetően megszerezték a bajnoki címet.

– Olyan volt a derbi, amilyet előzetesen vártam – nyilatkozta lapunknak a SzeKerCe játékos-szakmai vezetője, Törőcsik Sándor. – Sajnos sok rúgásunk kimaradt, aminek a végén fizettük meg az árát. Talán még taktikusabb játékkal meg tudtuk volna őrizni előnyünket, de ezen most már felesleges rágódnunk. Összességében megérdemelten nyert ellenfelünk, és az egész évben mutatott teljesítményük alapján reális végeredmény született, gratulálok a bajnoki címükhöz. Ami a SzeKerCe szereplését illeti, a szezont megelőzően boldogan elfogadtam volna az ezüstérmet, most azonban, hogy itt voltunk szinte tényleg karnyújtásnyira az aranyéremtől, van bennem némi hiányérzet.

A másodosztályban a bronzérmet a Szfinx gárdája szerezte meg a fehérváriakkal szemben, az NB I harmadik helyezettje a Budapest Exiles lett, miután legyőzték a szegedi Gorillákat, a bajnoki trófea pedig az Esztergomi Vitézek vitrinjébe került, köszönhetően a Battai Bulldogok felett aratott győzelemnek. Az NB II újdonsült bajnoka a hónap végén Szentesre látogat, hiszen a hetes rögbi kvalifikációs tornán a nagykőrösiek is pályára lépnek majd a Pusztai László Sporttelepen.

Hering Viktor
fotó: Sebők Tamás (archív)



Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!