Bordírozott szűzpecsenye erdei gombás linguine tésztával

Hozzávalók: 20 dkg sertés szűzpecsenye, 8 dkg szeletelt bacon, 10 dkg linguine tészta, 10 dkg erdei gombakeverék, 5 cm póréhagyma, 2 cl olívaolaj, 2 szál rozmaring, 2 cl száraz fehérbor, 2,5 dl főzőtejszín, 3 dkg parmezán, 3 szál petrezselyemzöld só, őrölt feketebors, 4 gerezd fokhagyma, 2 ek mustár, olaj a sütéshez.

Elkészítés: A húst 3-4 cm-es korongokra vágjuk, egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és a zúzott fokhagyma felét. Alaposan összeforgatjuk, majd egyenként baconbe tekerjük és fogvájóval összetűzzük. Egy sütőlemezt megolajozunk és ráhelyezzük a húsokat. Oldalanként 8-9 percig sütjük, időnként lenyomkodjuk őket.

A póréhagymát felkarikázzuk, a rozmaringot apróra vágjuk és egy serpenyőben kevés olívaolajon elkezdjük fonnyasztani. Rászórjuk a felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, időnként megkeverjük. A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük, amikor megfőtt, a gombás raguhoz öntjük. Összeforgatjuk és beleöntjük a fehérbort, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a maradék zúzott fokhagymát, majd a tejszínt. Legvégül beleszórjuk a parmezánt.

Amikor a húsok mindkét oldala megsült, egy rácsra szedjük és lecsepegtetjük, ezután tálaljuk a tejszínes gombás tésztával, a végén még megszórjuk parmezánnal.

Jó étvágyat kíván a YEE-LO Pizzéria és Söröző!

Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!