Szentes családi ízei – Répás muffin dióval

Hozzávalók:
4 db tojás, 10 dkg cukor, 1 dl tej, 50 ml olaj, só, 25 dkg sárgarépa
+ a díszítéshez, 10 dkg búzaliszt, 1 tk sütőpor, 10 dkg darált dió.
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal és
egy csipet sóval.
A sárgarépákat meghámozzuk, lereszeljük. A lisztben elvegyítjük
a sütőport és a darált diót, majd mindezt a tojásos tejhez keverjük,
végül hozzáforgatjuk a reszelt sárgarépát is.
A tésztamasszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal
bélelt mélyedéseibe szétosztjuk úgy, hogy ne legyenek teljesen
tele. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 25-30 percig. A
sütési idő végén tűpróbával ellenőrizzük a tésztát. A muffinokat
egy kevés reszelt sárgarépával megszórva tálaljuk.




Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!