Együttműködést kezdeményezett a Szentes-Csongrád Rotary Club a Hangversenyközponttal. A Zene-Világ-Zene koncertsorozat látogatói belépőjegyük mellett egy 500 forintos támogatójegy megvásárlásával tehetséges, rászoruló diákokat segíthetnek, a Higgy magadban és kinyílik a világ ösztöndíj-pályázat keretein belül. Dobos Ferenc soros elnök ötlete természetesen nyitott fülekre talált Kertész Ákos igazgatónál.

Dobos Ferenc, a klub nyáron megválasztott soros elnöke lapunknak elárulta, a Hangversenyközponttal való együttműködés célkitűzésként szerepelt a programjában. A Rotary jótékonysági szervezet, teljesen önfenntartó, tagdíjakból fedezik a programokat. – A legfőbb forrásunk az évenként megrendezett jótékonysági bál, de ha a világjárvány miatt ez jövőre meghiúsul, akkor nem tudjuk összegyűjteni a pénzt a Higgy magadban és kinyílik a világ ösztöndíj-pályázatra. A helyi klubnak 34 tagja van, de arra gondoltam, hogy rajtunk kívül is biztosan sokan segítenének– hangsúlyozta Dobos Ferenc.

A Hangversenyközpont koncertjeinek látogatói belépőjegyük mellett egy 500 forintos támogatójegy megvásárlásával tehetséges, de rászoruló diákokat patronálhatnak, kinyilvánítva jó szándékukat. – Olyan fiatalokról van szó, akik a tanulmányaikon felül kiemelkedően teljesítenek a művészetben, a tudományban vagy a sportban. A Rotary eszméjéhez méltó módon olyanokat keresünk, akik tehetségesek, és csak egy nagyon kicsi hiányzik ahhoz, hogy a tervüket megvalósítsák – fogalmazott az elnök. Minden városi programot megcéloznának, ahol jegyet kell vásárolni. Elsőként a Hangversenyközpont vezetője, Kertész Ákos mondott igent az együttműködésre, de lassan nyit a színház is, ahol Szebeni Zoltánnal egyeztetett, aki szintén támogatásáról biztosította.

Kertész Ákos lapunknak úgy nyilatkozott, örömmel fogadta Dobos Ferenc megkeresését. – Sokszor idegenkedünk az adakozástól, pedig a maga módján mindenki tud segíteni, és ezt nagyon sokféleképpen megtehetjük a hétköznapokban. Ettől az évadtól kezdve a Zene-Világ-Zene koncerteken, de esetleg a Graffiti koncerteken is lesz lehetőség a közönség számára a támogatójegy vásárlására. Sok kicsi sokra megy alapon, ez sokat fog jelenteni azoknak a rászoruló fiataloknak. A Rotary Klub jelenlétével teljesen nyilvánvaló, hogy ez a pénz jó helyre kerül – mondta Kertész Ákos.

Palicska Irén

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!