A Szentesianyu Facebook csoportban adtak hírt arról, hogy 40 év után megszűnik a kismamatorna a városban. A kedvelt mozgásforma Füredi Zsuzsa nevéhez köthető, aki négy évtizeden keresztül készítette fel a várandósokat a szülésre. A kismamák mégsem maradnak kellemes kikapcsolódás nélkül, Kádár Viktória, az EFI irodavezetője ugyanis a napokban végezte el a tanfolyamot, így október közepétől a Life Stúdióban várja a mozogni vágyó babavárókat.

Viki bízik benne, hogy ő is hasonlóan jó közösséget tud kialakítani, mint Zsuzsa. – Nyilván az ő nyomdokaiba nem lehet lépni, mert ennyi év tapasztalatát nehéz felülmúlni, de azért én is igyekszem legalább hasonlót nyújtani. A tornát zenére végezzük, és úgy jellemezném, hogy dinamikus gerinctorna aerobic elemekkel. Azt erősítjük, nyújtjuk, mobilizáljuk, amire a szülésnél szüksége lesz a kismamának, így a gerinc háti szakaszát, az ágyéki szakaszt mozgatjuk, csípőnyitó és erősítő gyakorlatokat végzünk. Próbálunk tenni a visszerek kialakulása és a vizesedés ellen is – hangsúlyozta. A gyakorlatok között lesz légzéstechnika, melynek a szülésnél veszik hasznát a várandósok, ezt minden óra végén, 5-10 perc relaxáció keretében építi be a tréner, de emellett tervezi, hogy a gátizomtorna is a felkészülés része lesz. A terhesség 12. hetétől lehet jelentkezni, és várhatóan október közepétől indulna a kismamatorna, kedd délutánonként 18 órától a Life Stúdióban. Előtte, 17 órától pedig a Fitmummy tréningen, a szétnyílt hasizom regenerálására várja az édesanyákat.

Az edző Budapesten, Belényi Bea elismert oktatónál végezte a tanfolyamot. A képzés során az elméleti és a gyakorlati tudnivalókat is elsajátította, amely felölelte a terhesség előtti, alatti és utáni állapotot is.Az anatómiai és nőgyógyászati ismereteket első kézből egy szülész-nőgyógyásztól és egy szülésznőtől kapta, és rengeteget tanultak a biológiai és hormonális változásokról is. Nem mellesleg a mozgás öröme, a termelődő endorfinok nem csak a mamának, hanem a babának is jót tesznek. És persze nem elhanyagolható a közösség, a csapat ereje is a felkészülésben – fogalmazott Kádár Viktória, akit kismama vendégei inspirálták arra, hogy belevágjon a képzésbe. Először aerobicot oktatott, majd ezt követte a gerinctréning. Mivel ez utóbbi nem dinamikus mozgásforma, sok várandós látogatta az óráit. – Tudni akartam, hogy mit csinálhatnak és mit nem? Szerettem volna a legtöbbet adni a vendégeimnek. Először megtanultam a szülés utáni szétnyílt hasizommal foglalkozó területet, utána éreztem, hogy jó lenne még egy kicsit többet tudni. Aztán láttam meg Belényi Bea képzését, aki már több tíz éve oktat – mondta az edző. A következő tréning, amit elvégezne az AVIVA-torna, ehhez azonban egy év tapasztalat szükséges, hogy készség szinten ismerje a gyakorlatokat. Ha esetleg lesz rá igény, akkor az intimtornát és relaxációt is beépíti az egyéb típusú óráiba, mindenképp a női irányvonalat és tornákat erősítené Szentesen.

Palicska Irén

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!