Esztergom és Balatonfüred után a főváros melletti Lupa Beach adott otthont az idei Országos Strandbirkózó Bajnokság harmadik, egyben zárófordulójának. A Dr. Papp László Birkózó Egyesület versenyzői közül Cseh Balázs az U14-es korosztályban, Esztergomban győzni tudott, Balatonfüreden viszont csak az ötödik helyet tudta megszerezni.
Ezúttal a döntőbe küzdötte magát, és bár ott 2-1-re alulmaradt riválisával szemben, az összetett pontszámok alapján országos bajnoki címet szerzett. Vajda Szebasztián budakalászi negyedik helyezése összességében ötödik helyet eredményezett, Kuczora Attila pedig, aki az utolsó versenyen hetedik lett, összetettben a 12. helyet szerezte meg a népes mezőnyben.
– A strandbirkózás a következő ifjúsági olimpián már ott lesz a hivatalos sportágak között, a 2024- es felnőtt olimpián pedig a bemutatkozó sportágak mezőnyében kerülhet közel ahhoz, hogy hivatalosan is az ötkarikás program része legyen – tudtuk meg Mazula Eriktől, a Dr. Papp László Birkózó egyesület vezetőedzőjétől.
– A mostani hazai bajnokság rangját növeli, hogy a felnőttek mezőnyében a szövetség pénzdíjazással szerette volna még vonzóbbá tenni a sorozatot a hazai versenyzők előtt, ennek köszönhetően egy-egy versenyen több, mint kétszázan álltak a birkózókörbe.
Az egyesület többi tagja sem unatkozott az elmúlt napokban, hiszen közös edzőtáborozáson vettek részt a fiatalok Szentesen az adácsi „kollégákkal”. Az edzésmunka tovább folytatódik, annál is inkább, mert szeptember 5-én, szombaton a szentesi sportcsarnok ad otthont a diák II-es és a gyerek korosztályú versenyzőknek rendezendő, meghívásos versenynek. A csapat tagjai nyolc nappal később már Orosházán szerepelnek, hiszen elkezdődnek a diákolimpia területi versenyei.
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
34. lapszám
Sport|41


Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!