A Tóth József Színház és Vigadó átadásával és működtetésével a Dél-Alföld kulturális centrumává válhatna Szentes, ezt a folyamatot szeretné elősegíteni Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő. A megyei napilapnak adott interjújában kiemelte, fontosnak tartja, hogy a szecessziós épületet tartalommal töltse meg a megfelelő szakember gárda, a széles közönségigényeket kielégítve. Itt a lehetőség, hogy a város végre elinduljon a fejlődés útján a kultúra eszközével, hangsúlyozta Farkas Sándor. Az országgyűlési képviselőt lapunk is megkereste.

– A város kitörési pontja lehet a kulturális élet megújítása, a színház átadása és működtetése?
– A színház több mint épület. Egy valódi színház egy kulturális tér, egy alkotóműhely. Ha tudunk élni azzal a lehetőséggel, aminek a kereteit jelenti az épület, akkor városunkban elindulhat egy új kulturális, szellemi pezsgés, amely az egész város életére jó hatással lesz.
– Milyen segítséget tart elképzelhetőnek és reálisnak a színházi élet beindításához következő időszakban?
– Egy színház működtetéséhez a város nem tudja a szükséges anyagi hátteret megadni. Viszont kormányzati segítséggel elindulhat egy pezsgő kulturális élet. Mint ismert, a kormány a kultúra területén is kiemelten támogatja a vidéki települések megerősítését. Most van itt a kedvező idő, az eddigi tárgyalásaim biztatóak, összefogással lesz színházunk!

#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Közélet|32
Kultúra|39


Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!