Mind a két szentesi idősek otthona kapott a megyei önkormányzat védőeszközeiből

Folyamatosan zajlik annak a védőfelszerelés-adománynak a szétosztása, amely Csongrád megye kínai testvérmegyéjéből, Shaanxi tartományból érkezett. A felajánlás összesen 1000 darab orvosi védőruházatot, 200 darab orvosi szemüveget, 500 darab N95 maszkot, 1000 darab orvosi védőmaszkot és 15000 darab egyszer használatos szájmaszkot tartalmaz.
A megyei közgyűlés elnöksége úgy döntött, a megye valamennyi települése kapjon az adományból és elsősorban olyan intézményekbe és szervezetekhez jusson belőle ahol alapfeladat az emberek ellátása.
A napokban megkezdődött az eljuttatás az állami, egyházi és önkormányzati fenntartású egészségügyi és szociális intézmények, valamint a tanyagondnokok részére. A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöksége a megyei képviselőkkel közösen adta át a védőeszközöket a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban és a Szentesi Református Idősek Otthonában. A jövő héten a katasztrófavédelem munkatársai és a megyei háziorvosok részére jut el a védőfelszerelés, utóbbiak részére a polgármestereken keresztül.
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Közélet|32



Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!