Március 16-ától, hétfőtől új, iskolán kívüli digitális munkarendet vezet be a kormány – jelentette be többek között Orbán Viktor miniszterelnök Facebook videójában. A diákok nem járnak be, a tanárok és az igazgatók lesznek bent az intézményekben. Vagyis a tanítás folyik tovább, de az iskolák bezárnak. Néhány szentesi intézmény is reagált a bejelentésre.
Tóth Tamás, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója ezt írta Facebook posztjában: „A nemrégiben bejelentett iskola-felfüggesztés kapcsán minden bizonnyal rengeteg kérdés és gondolat merül fel Bennetek, Önökben. Higgyé(te)k el, bennünk, pedagógusokban is. A digitális oktatás új kihívások elé állít mindannyiunkat. Pontosan még nem tudjuk, mi hogyan fog működni, de egy biztos: ezáltal a feladat által mindannyian önállóbbá, kicsit felnőttebbé váltok. Kérlek Benneteket, hogy ebben az egyébként valóban nehéz időszakban, veszélyhelyzetben is lássátok meg a jót, a lehetőséget. Megtanultok önállóan, felelősségteljesen dolgozni, egymást segíteni, feltalálni magatokat. Mi, pedagógusok vesszük a fáradságot, és új módszereket, digitális eszközkezelést tanulunk, ebben fejlődünk – ránk fér. Nem tudjuk, meddig tart, de ez a bizonytalanság elgondolkodásra késztet, sőt kényszerít bennünket. Talán egy kicsit jobban meg tudjuk majd becsülni egymást (és saját magunkat, a lehetőségeket stb.), ha újra együtt lehetünk. Amint hivatalos információnk lesz a folytatásról, haladéktalanul tájékoztatunk minden diákot és szülőt több csatornán: az E-kréta rendszer üzenetküldőjén, az osztályfőnökök levelezőlistáján, a facebookon stb. keresztül. Addig is kitartást, és az új helyzet új lehetőségeinek a felfedezését kívánom mindenkinek!”

A Kiss Bálint Református Általános Iskola is közzétette oldalán a legfrissebb információkat a szülők és diákok számára. „Március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe, tantermen kívüli digitális munkarend lesz. Az igazgatónak és a tanároknak is folytatniuk kell a tanítást vagy otthonról, vagy az iskolából. Az oktatási államtitkár már a jövő héten módszertani ajánlásokat tesz. Ha kell, akkor kiscsoportos gyermekmegőrzés is lesz, de ezt nem ajánlják. Amennyiben rendelkezésünkre állnak újabb információk, az iskola honlapján és a Facebook oldalán közölni fogjuk.”

Varga Sándorné, a Deák Ferenc Általános Iskola intézményvezetője rövid tájékoztatatást tett közzé, melyben azt írta: „Kérjük, hogy hétfőtől ne jöjjenek a gyerekek iskolába! Ügyeletet NEM biztosítunk.
További intézkedésekről időben tájékoztatunk.”


Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!