Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere a következő tájékoztatást adta:

Tájékoztatás a COVID-19 koronavírus terjedése elleni védekezéssel kapcsolatosan
A Nagymágocsi Kastélyotthonban bentlakásos idősotthon nyolc fő időskorú bentlakó esetében mutatták ki a koronavírus fertőzést. 1 fő esetében március 28-án. 7 fő esetében pedig március 29-e reggelre a bentlakók hatósági teszt-vizsgálatai eredményeként.
2020. március 28-án a Nagymágocsi Kastélyotthon aktív dolgozói is részt vettek azon a hatósági teszt-vizsgálaton, amely alkalmas a koronavírus kimutatására. A vizsgálat eredményeként nincs koronavírussal fertőzött munkavállaló a Nagymágocsi Kastélyotthonban.
A Nagymágocsi Kastélyotthonban 2020. március 8-a óta látogatási tilalom, és az intézményből való kijárási tilalom lépett érvénybe ugyanúgy, mint a többi állami bentlakásos idősotthonban az időskorú bentlakók védelmében. Hangsúlyosan kijelenthető, hogy a Kastélyotthon szociális gondozói és ápolói, és az intézmény minden dolgozója az elvárható szakmaisággal és lelkiismerettel helyt állt, és teszi ezt folyamatosan.
Ezért messzemenő tisztelet és köszönet jár nekik!
Tisztelettel és nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ebben az időben erősítse lélekben a Kastélyotthon dolgozóit, mert az ő helytállásukra van szükség az idősotthon lakóinak, az időskorú gondozottaknak a mindennapi ellátása érdekében.
Fontos információ!
Nagymágocs Nagyközségben, tehát a település lakókörnyezetében nincs diagnosztizált vírussal fertőzött személy, tehát Nagymágocs nem gócpont, nem fertőzött terület.
Elindultak a rövid idő alatt fals információk, ezeket kívánom megcáfolni. Kijelenthető, hogy nincs karantén alatt Nagymágocs, nem szállta meg a települést a katonaság. A vírus a bentlakásos kastélyotthont érinti, és a dolgozók szakmaiságának köszönhetően az ellátotti létszámhoz mérten alacsony mértékben.
Mindenkit kérem a mértéktartásra, a fegyelmezettségre, és a higgadtságra.
Tartsuk be Magyarország Kormánya által hozott intézkedéseket, a kijárási korlátozást! Figyeljünk oda az idősekre!


Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!