A Nemzetközi Úszó Szövetség, a FINA a közelmúltban tette közzé a 2019-es esztendő világranglistáját. Ahogy az eliteknél, úgy a masters úszóknál is évről évre elkészül a lista, mely az 50 és a 25 méteres medencékben úszott korosztályos egyéni, valamint váltók által úszottcsúcsokat tartja nyilván. A listán idén is olvashatunk ismerős neveket.

A Szentesi Delfin ESC remek esztendőt tudhat maga mögött, a harmadik legsikeresebb hazai egyesületként zárták a 2019-es évet. 380 arany-, 158 ezüst- és 80 bronzérmet szereztek egyéni számokban, ehhez további 93 (49 arany, 33 ezüst, 11 bronz) váltóérem is párosult.
Az igazi sikert pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy az egyesület versenyzőinek nevét a FINA, azaz a Nemzetközi Úszó Szövetség által készített 2019 világranglistáján is olvashatjuk.

Dr. Venczel Kincső 50 méteres medencében 3 számban is a világ legjobb idejét úszta a korosztályában. Mellette még 2 számban került fel a 10-es ranglistára. 25 méteres medencében kevesebbet versenyzett, de itt is 2. egy számban és további kettőben is olvashatjuk a nevét.

Melkuhn Dezső 50 méteresben 6 számban is szerepel a 10-es ranglistán, 200 pillén a világ 3. legjobb idejét úszta a korosztályában. Még ennél is jobb a 25 méteres medencében nyújtott teljesítménye, ott a világ legjobb ideje az övé 200 pillén, s további 4 számban szerepel a FINA TOP 10-ben

Az egyéni címek mellett a Szentesi Delfin ESC 4 váltója is a világ TOP10 masters váltójába került. Pólyáné Téli Éva, a Delfinek csapatvezetője lapunknak elárulta, az együttes büszke arra, hogy a hagyományos januári szentesi nemzetközi szenior úszóverseny eredményei nemzetközileg is hitelesnek számítanak. Ez nem csak a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszoda hitelesített medencéjének köszönhető, hanem a Szentesi Üdülőközpont munkatársai, valamint a Delfin-család évről évre folyamatosan fennálló precíz és áldozatos munkájának is.

Sebők Tamás

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!