– Idén január 1-jétől élethosszig mentesülnek a – munkával szerzett jövedelmek utáni – személyijövedelemadó-fizetés alól azok az anyák, akik négy gyermeket szültek vagy fogadtak örökbe, és őket saját háztartásukban nevelték legalább 12 évig.
– 13 százalékról 12 százalékra mérséklődött a kisvállalati adó (kiva) kulcsa.
– 18%-ról 5%-ra csökken a szálláshelyadás áfa kulcsa, de közben érvényes lesz erre a szolgáltatási körre is a turisztikai fejlesztési hozzájárulás.
– Január elsejétől megszűnt az egyszerűsített vállalkozói adó (eva).
– Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege 2020. január 1-jétől havi 7500 (napi 250) forintról havi 7710 (napi 257) forintra változott.
– A csekkes átutalások 20 ezer forintig illetékmentesek lettek, továbbá itt is érvényes lesz a 6 ezer forintos illetékmaximum.
– Emelkedik a hagyományos dohánytermékek jövedéki adótartalma, már most 3 lépcsős adóemelést rögzített a kormány.
– 2020. július 1-je után munkaerőpiaci ellátásokra való jogosultságot szerezhetnek majd az őstermelők és a megbízási jogviszonyban dolgozók is.
– Júliustól minden dolgozó nyugdíjast megillet majd a járulékmentesség, ami átlagosan 14 százalékos jövedelem emelkedést jelent az érintettek többsége számára.
– Kedvezőbbé vált a gyermekek után járó családi kedvezmény igénybe vétele, mert a teljes 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulék terhére érvényesíthető lesz a kedvezmény.
– Szigorítás jön az egészségügyi szolgáltatási járulékkal kapcsolatban. A járulékfizetés nem teljesítése esetén, ha a tartozás meghaladja a havi járuléktétel háromszorosát, akkor a TAJ az egészségügyi szolgáltatás igénybevétele kapcsán érvénytelenné válik.

Forrás: portfolio.hu


Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!