A tavalyi gyöngyöspatai osztálytalálkozó sikerén felbuzdulva idén Szentesen jöttek össze a szegedi Vasútgépészeti Technikum 1968-ban végzett öregdiákjai május 25-26-án.
A szervező, a szentesi Makra Zoltán lapunknak elmondta, hogy erre a kis közösségre az volt jellemző, hogy rendkívüli módon összetartott. Diákként heti hat napot jártak iskolába, keveset tudtak hazamenni a kollégiumból, így összekovácsolódtak az évek alatt. A 44 fős osztályból végül 27-en érettségiztek, 70-80 százalékuk maradt a pályán. Sokan vasutasok, mozdonyvezetők lettek, de néhányan főiskolát vagy egyetemet végeztek. Zoltán először Békéscsabára, majd a szentesi motorgarázsba került.
Az osztálytalálkozó két napos programjába a nosztalgiázás mellett belefért a MÁV Szentesi Motorgarázs gépészeti gyűjtemény és a Fridrich fényírda megtekintése, valamint egy lovaskocsis városnézés is.
Balról jobbra (fiúk) Murárik László, Vad Gábor, Szilágyi György, Kaszás Sándor, Kovács János, Fekete András, Mozga Imre, Pinczés László, Makra Zoltán, Mihalek János, Borbély László és a hozzátartozók.


Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!