Újabb jótékonysági felajánlás érkezett a szentesi SMA-betegséggel élő kisfiú, Dóczi Máté javára, életének megkönnyítéséért, azért, hogy minél jobb terápiában részesülhessen, és minél hamarabb beköltözhessen családjával akadálymentesített házukba. Elsőként Almásiné Vecseri Sarolta ajánlotta fel, hogy a január 8. és 22. között beérkezett utalások távolságként szolgálnak majd számára, minden forintot méterbe számol át, és a két hét alatt összegyűlt távot legyalogolja. A Szentesi Élet Facebook oldalán is megjelent felhívást olvasva Szenczy Erzsébet jógaoktató is csatlakozott a jótékony akcióhoz, ő január 20-án 90 perces online adománygyűjtő jógaórát tart Csepregi Lejlával.

Saci a métereket gyűjti

Almásiné Vecseri Sarolta 14 éve jegyvizsgáló a MÁV-nál, mellette a Miskolci Egyetem levelező tagozatán régésznek tanul. Lapunknak elmondta, korábban látta Mátét a Facebookon, és már akkor megfogalmazódott benne, hogy egy nagyobb támogatással szeretne segíteni, akkor azonban ezt megakadályozta egy térdműtét, és a kisfia érkezése. Zente ma már egyéves, így vállalta a jótékony célú sétát. A méterek gyűjtése január 8-án kezdődött és január 22-én zárul. Már most 35 ezer forint jött össze, így jelen állás szerint 35 kilométernél tartunk. Saci szeretné, ha minél nagyobb távolságot tudna teljesíteni, a cél Szeged, de akár az ország távolabbi pontjára is elgyalogol. – Reggel ötkor indulnék a szentesi vasútállomásról, a végállomásról pedig vonattal jönnék haza. Szegvár, Mártély felé megyek, Hódmezővásárhely és Szeged között pedig a kerékpárúton tudok gyalogolni – mesélte a fiatal nő.

Saci nem kezdőként vágna bele a távba, gyermeke születése előtt rendszeresen vett részt akadály-, futó-, triatlon- és Spartan versenyeken, 11 évig Wing Tsun kung-fuzott, és 2016-ban kezdett futni, azóta körülbelül 40-50 érmet gyűjtött. Az erdélyi hegyekben teljesítette a Tusnád Maratont, mint mondja, a táv nem maratoni, csak az igénybevétel, mert Erdély nem egyszerű terep. A Spartan versenyeken mindhárom alaptávot megcsinálta, a Sprintet, a Supert és a Beastet. Már írt néhány cégnek – a MÁV csoportnak, a Legrandnak és a Garminnak – segítséget kért a jótékonysági akciójának támogatásához A Legrand válaszolt, hogy a faliújságukon közzé teszik a felajánlását. – Szeretnék csináltatni egy molinót, rajta Máté képével, számlaszámával, és azt vinném végig az úton. Amennyiben egy cég támogatna, azt rátetetném a molinóra. Mindig gondolkodtam rajta, hogy a sportot valamilyen jótékony célra használjam. Van egy Élménykülönítmény nevű, erre szakosodott szervezet, de ott előre meghatározzák, mely versenyeken való részvétel számít, és ki kell választani, hogy mit támogatunk. Itt pedig én döntöttem el, hogy kit segítek és milyen formában – tudtuk meg Almásiné Vecseri Saroltától.

A számlaszám Máté édesanyja, Fodor Anikó nevén van: 11773353-00193719. Aki az átutalt összeget ide szánja, kérjük, írja a közlemény rovatba, hogy Méterek Mátéért.

Böbe és Lejla adománygyűjtő jógaórát tart

Az Eszenczy Jóga Stúdió tulajdonosa és vezetője, Szenczy Erzsébet a Szentesi Élet Facebook oldalán olvasott arról a kezdeményezésről, amit Almásiné Vecseri Sarolta vállalt. Böbe már tavalyelőtt karácsonykor részt vett a Máté javára indított adománygyűjtésben. Akkor még csoportos, élő jógaórával csatlakoztak a jótékony akcióhoz. – Szép összeget sikerült összegyűjteni a család számára, amit személyesen adtam át nekik, akkor ismerkedtem meg az édesanyával és találkoztam először Mátéval. Rendkívül szimpatikussá váltak számomra azzal, hogy saját maguk is próbálnak tenni helyzetük javításáért, és nagyon örültem annak is, hogy szívesen veszik mások támogatását. Úgy érzem, hogy az akkori összefogás nagy erőt adott nekik. A napokban beszéltem újból az édesanyával, aki elújságolta, hogy hamarosan az ötödik emeletről végre kertes házba költözhetnek, ami óriási előrelépés lesz az életükben. Örültem Saci kezdeményezésének, amit a Szentesi Élet Facebook oldalán olvastam. Mi is fontosnak érezzük, hogy időről-időre felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy adni jó, és ha lehet, ezt ne csak a karácsonyi időszakban tegyék! Habár a jelenlegi járványügyi helyzet miatt stúdiónk is zárva tart, és komoly nehézségekkel kell szembenézni nekünk is, meggyőződésünk, hogy pozitív szemlélettel és összefogással a legnehezebb helyzetből is meg lehet találni a kiutat – fogalmazott Szenczy Erzsébet.

Az élő óra a Facebook Adománygyűjtő Online Jóga elnevezésű zárt csoportban lesz követhető január 20-án, jövő hét szerdán 18 órától, melyet Csepregi Lejlával közösen tartanak. Az érdeklődők az Eszenczy Jóga Stúdió Facebook oldalán keresztül jelentkezhetnek ebbe a csoportba, ahol megtalálják majd többek között azt a számlaszámot is, ahova támogatásaikat küldhetik. Januári kampányuk után az év során több hasonló megmozdulást is terveznek. Már megtalálták azt a családot is, akik javára márciusban szerveznek gyűjtést.

 

Palicska Irén

 

 

 

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!