A tavaszi idényre halasztotta a szövetség a SzeKerCe rögbi csapatának MedEx elleni idei utolsó NB II-es összecsapását, így a szentesi és kecskeméti rögbisekből álló alakulat a másodosztály bronzérmes pozíciójából várja a tavaszi folytatást. A SzeKerCe sportszakmai vezetőjével, Törőcsik Sándorral, Csülökkel tekintettünk vissza az őszi idényre.

Négy mérkőzés, tizenhárom bajnoki pont, +30-as pontkülönbség. Ez a SzeKerce őszi idénye számokban, és ahogy a csapat vezetője, Törőcsik Sándor mondja, nem várt sikerrel zárták ezeket a mérkőzéseket. – A várakozásaimon felül teljesített a csapat. Ez betudható annak is, hogy – bár minden esetben az eredményesség vezérel bennünket – idén leginkább a sport szépsége és a közös játékélmény miatt léptünk pályára, így nem nehezedett ránk mentális teher. Ezek a srácok szeretik, amit csinálnak. Elhivatottságuk, a sportág iránti elkötelezettségük miatt tudhatunk ilyen sikeres őszt magunk mögött. Két mérkőzésen kaptunk ki, az egyik ezek közül a szezonnyitó, a másik pedig egy végletekig kiélezett összecsapás volt. Számomra is meglepetés volt az utóbbi, Honfoglalók RC elleni bajnoki, mert esélytelennek számítottunk ellenük, és csupán 2 ponttal tudtak legyűrni bennünket. A vége előtt nem sokkal még nálunk volt az előny, a győzelem sajnos egy taktikai hiba miatt csúszott ki a kezünkből. A szoros eredmény egy reményekkel tavaszi visszavágót prognosztizál, természetesen ott is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minél több pontot gyűjthessünk – mondja Törőcsik.

A SzeKerCe idei utolsó mérkőzését a budapesti Medvék – MedEx RC ellen játszotta volna november végén, ám ezt az összecsapást tavaszra halasztották. – A medvék nagyon jó játékosállománnyal rendelkező együttes, sokukat ismerem. Kemény ellenfeleink lesznek jövőre, de muszáj lesz győzni ellenük, hogy ne kerüljünk hátrányba, és reális esélyünk legyen arra, hogy döntőbe jussunk. Ez a célunk a tavaszra – árulta el Csülök.

Megtudtuk, a tavaszi lebonyolítási rendszer nagy valószínűséggel változni fog, ami azt jelenti, hogy a tervek szerint az NBI-es és az NB II-es bajnoki fordulókat egy hétvégén rendezik meg, amivel kiküszöbölik az átjátszásokat, így több másodosztályú csapat „valós” erejéről is képet kaphatunk majd.

A Szentesi 91-esek Rögbi Klub 2021-ben ünnepli megalapításának 30. évfordulóját, a helyi klub pedig több rendezvénnyel is szeretne megemlékezni erről a jeles mérföldkőről. Részletek később.

 

Sebők Tamás

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!