Alighogy megjelent a második regénye, máris elmaradtak író-olvasó találkozói, többek között a Szentesre tervezett beszélgetős estje is, sőt, könyvének első szériája hibásan került ki a nyomdából, B.E. Belle, azaz Barát Enikő azonban pozitívan áll dolgokhoz: épp ettől lett különleges, egyedi a Megtörtek című kötet. Lapunk rejtvényében hamarosan meg is nyerhetik. Nem tétlenkedik a szentesi írónő a vírus idején sem: május folyamán elindítja saját kiadásában E-könyv sorozatát, s elárulta, min dolgozik most.

Márciusi címlapinterjúnk megjelenését követően a vírus alaposan keresztülhúzta a te számításaidat is. Hogyan érintett, és hogyan kezelted ezt a helyzetet?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy jól viselem. Mivel a színházak bezárása az első intézkedések közt volt, én hét hetet töltöttem karanténban. Ráadásul az új regényem miatti országjáró turném több állomása is elmaradt. Aki ismer, az tudja, hogy az én temperamentumomnak ez egy igazi csapás volt. Az első három hétben annyira nem találtam a helyem, hogy még írni is képtelen voltam. Valamiféle alkotói válság lett rajtam úrrá, de ezen szerencsére túljutottam.

 

Akkor nem mondhatjuk, hogy a Megtörtek megjelenése körül minden rendben zajlott?

Nem, sőt! Kifejezetten úgy éreztem, hogy ezúttal szinte minden összecsapott a fejünk fölött. A Megtörtek esetében először címet kellett cserélnem, majd a kiajánló december 13-ra volt, ami ugye eleve boszorkány nap, ráadásul péntekre esett. Be voltam ijedve rendesen a babona miatt. Ezt követte, hogy hamarabb elkészült a vártnál, és véletlenül pár könyv gazdára talált a bemutató előtt, kisebb bombát robbantva az olvasók közt. Végül, egy nyomdahibát követően kiderült, hogy egy adag könyvnek kopik az arany betűje, plusz elcsúszott a számozás, így kimaradt a 17. fejezet. Mondanom sem kell, hogy több hónapnyi munka után ilyenkor mit érez az ember. Ám leültem és megbeszéltem magammal, hogy mi is a gond? Elvégre az olvasók szeretik, minden sikerlistát meghódított és a megjelenést követő másfél hónap után, az utánnyomás útjára lépett a regény. Szóval azt mondom, ez egy különleges könyv. Az utánnyomásnál már minden apróság javítva lett, így első példányos könyve már nem lehet mindenkinek. Szerencsések azok, akiknek ilyen formabontó példányuk van. Elvégre az élet pont olyan színű, amilyennek mi látjuk. Így, most már mosolyogva emlékszem vissza ezekre a kissé idegőrlő napokra. Anyukám mellesleg mindig azt mondta, a jó bulik így kezdődnek.

 

Mit tapasztalsz, milyen a második regényed fogadtatása?

A Megtörteket rendkívül jól fogadták az olvasóim. Ahogy az várható is volt, a többséget igencsak megrendítette ez a regény. Nem titok, hogy mélylélektani hatással bír, ami a romantikus-erotikus írások között igencsak ritka. Megható látni, milyen hatást gyakorol az emberekre.

 

A szarvasi Cervinus Teátrumban nem tudsz most színpadra lépni, úgyhogy adódik a kérdés: mivel töltötted az elmúlt heteket, s min dolgozol, készül-e új regényed, s mennyire engedsz betekintést bele?

Az biztos, hogy ennyit soha életemben nem főztem, mostam, takarítottam, mint most és mellesleg a lakást is átrendeztem vagy nyolcszor. A kutyánk se nagyon érti, miért lettek a séták megtöbbszörözve, bár nem panaszkodik.
Természetesen, a kezdeti nehézségek után, újra az írásé lett a főszerep. Májusban érkezik egy meglepetés, megjelenik az új, nyári E-könyv sorozatom első része, ráadásul már a saját kiadómon keresztül. Ez most egy fordulópont az életemben, régóta készültem rá és elmondhatom, hogy igen szerencsésnek tartom magam, hiszen az Álomgyár kiadó mindenben mögöttem állt és segített abban, hogy valóra válthassam egy igencsak nagy és merész álmomat, hogy végül a saját utamat járhassam. Nem váltunk el egymástól, hiszen az eddigi regényeimet továbbra is ők publikálják, illetve ugyanazokkal az emberekkel van szerencsém dolgozni, mint előtte, mégis ez egy igazi kihívás számomra, amiben ők rendkívül sokat segítenek.
Az E-könyv sorozatom egy igazi nyári kaland. Humoros, pörgős, vérpezsdítő. A Megtörtek után nem is árt egy kis jókedv, viszont a következő regényem is napvilágot lát még ebben az évben. Az ismét egy nagyon komoly témát dolgoz fel, és a mostanihoz hasonlóan lélekszaggató lesz. Eddigi írásaim közül kétségtelenül ez adta a legnehezebb feladatot számomra.

Darók József

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!