A Miskolc Dixieland Banddel közösen készítette el a közelmúltban legújabb nagylemezét Susan Blake, vagy ahogy mi, szentesiek ismerjük: Imre Zsuzsi. Az énekesnő a Love Won’t Wait címre keresztelt albumával visszatért egy általa imádott zenei műfajhoz, a Dixielandhez. Új kiadványa 14 saját dalt tartalmaz, melyen nem csak egyedi hangját hallhatjuk, de hangszeres tudását is megcsillogtatja.

Aki szeret elmerülni városunk, vagy akár az ország zenei életében, annak nem kell bemutatni Zsuzsit. Tanulmányait Szentesen kezdte, számos hangszeren, köztük citerán és orgonán is tanult, majd klasszikus és jazz kurzusok után meg sem állt a bécsi Prayner Konzervatórium Jazz-ének tanszakáig. Az énekesnő számos hazai és külföldi Jazz-és Dixielandfesztiválon is szerepelt, 2008-ban pedig Mészáros Gábor és Varga Kis Sándor Érintés című dalával a 7. helyet érte el az Eurovíziós dalfesztivál döntőjében. Most egy kisebb fúziót megalkotva dixei-pop lemezt készített.

A Miskolc Dixieland Banddel és a Lucky Boysból ismert Varga Tiborral kiegészülve gyakorlatilag előrerepítették a dixieland műfajt a 21. századba és egy olyan populáris albumot alkottak, mely hangulatában azért megőrizte a huszadik század kezdetének New Orleans-i jazz világát.
– Nagyon sok stílusban zenéltem már, de egyszerűen elmondhatatlanul gyönyörű időszakot idéz fel bennem az, amikor a dixieland zenekarokkal álltam színpadra. Ez a jazz műfajon is belül egy olyan vidám és hangulatos stílus, ami a legtöbb ember számára befogadható, hiszen derűs és pozitív energiával tölti fel az embert, és az én természetemhez is ez passzol leginkább – mondja Zsuzsi.
A lemez dalszövegei a stílushoz hűen többségükben angol nyelven íródtak. Ezekben Zsuzsi saját élettapasztalatait, élményeit énekli meg, ám az is fontos volt számára, hogy két magyar nyelvű szerzemény is felkerüljön a Love Won’t Wait-re. A hangszeres tudását is kibővítette, elárulta, hogy a közelmúltban harsonán tanult, és a lemez címadó dalában az ő játékát hallhatjuk. A kiadványon vendégszerepel az olasz énekes, Alessio Vitelli is.
A lemez megszületése közel egy évet ölelt fel és minden nemében egy különlegesen egyedi kiadványt hallgathatunk. A pörgős, hamisítatlan dixie-életérzést árasztó darabok között „megbújik” egy két érzelmesebb, líraibb nóta is, ami csak tovább erősíti a Love Won’t Wait-et, mely méltón pályázhat a 2021 egyik legjobb jazz albuma címre. Mi, szentesiek pedig büszkék lehetünk arra, hogy ilyen művészeket adtunk a világnak, mint Susan Blake.

Zsuzsi zárásként elárulta, egyelőre csupán hanghordozós és digitálisan letölthető formában élvezhetjük az albumot, június elején azonban már a bécsi Porgy & Bess Jazz & Music Club színpadát tölti meg a dixie-pop varázsával, mi pedig reméljük, a körülmények egy szentesi előadásnak sem szabnak gátat a jövőben.

Sebők Tamás
fotók: susanblakemusic.com

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!