Vasárnappal kezdetét veszi az adventi időszak, amely a kialakult járványügyi helyzet miatt az idén más lesz. Városi ünnepség ugyan nem lehet, de reméljük az ünnepi hangulatot és a karácsonyra hangolódást elő tudjuk idézni.

Szentes karácsonyfájánál Szabó Zoltán Ferenc polgármester 2020. november 27-én 16 óra 15 perckor szimbolikusan felkapcsolja a városi díszvilágítást. Szentes vezetői és önkormányzati képviselői kiemelt figyelmet fordítanak a városközponton kívüli városrészekre. Minden évben igyekeznek az ott élők igényeire, szükségleteire reagálni, lehetőségeikhez mérten választ, megoldást találni problémáikra. Ebben az évben a Kertvárosban is megjelenik az adventi hangulat a Hunor-Coop ABC-nél lévő három fenyőfa kivilágításával. A kezdeményezés Füsti-Molnár István képviselőtől ered, hiszen évekkel ezelőtt édesapja jóvoltából kerültek díszfények a kertvárosi utcákra. Ezt az „örökséget” szeretné folytatni, tovább vinni. Tavasszal három fenyőfát ültettek el e célból a bolt melletti zöldterületre, amely ettől az évtől díszkivilágítást kap. Ehhez szükség volt a Hunor-Coop Zrt. segítségére is az áram biztosítása érdekében. A város megkeresésére a cég azonnal igent mondott, ami nem meglepő, hiszen hosszú évek óta támogatja a városi rendezvényeket, civil szervezeteket, jótékonysági akciókat. Vezérigazgatója, Mészáros Zoltán, aki Szentes Város Díszpolgára is egyben, magánemberként és a Szentes-Csongrád Rotary Club tagjaként is nagyon sok jó ügy mellé állt.

Advent vasárnapjain 17 órakor Szabó Zoltán Ferenc polgármester az egyházak képviselőinek közreműködésével gyújtja meg a gyertyákat a városi adventi koszorún. 2020. november 29-én Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész, 2020. december 6-án dr. Gruber László katolikus plébános, 2020. december 13-án Gilicze Andrásné református lelkipásztor, 2020. december 20-án Fehér Csaba református lelkipásztor közreműködésével gyúlnak fel a fények a  Kossuth téren. Az Adventi koszorú nagyszerű összefogás eredményeként jött létre, hiszen a város, az intézmények (a Hódmezővásárhelyi SZC Zsoldos Ferenc Technikum, a Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Technikum) és helyi cégek (Piramis Áruházak, Váczi-Vill) közös munkájának gyümölcse. A folyamat azóta sem állt meg, minden évben másik szentesi virágbolt díszíti fel, s teszi ezt önzetlenül. Az idei év ebben is különleges, ugyanis a Hungerit Zrt.  fennállásának 30. évfordulója alkalmából vállalta ezt a nemes feladatot. A cég sokkal több éve meghatározó része a városnak, de ezen a néven három évtizede kezdte meg működését. Meghatározó nemcsak a város, sőt a megye legnagyobb munkáltatójaként, hanem támogatóként is. A járványhelyzet az ő lehetőségeiket is behatárolja, de mindenképp szerettek volna a Szentesen és környékén élőknek örömöt szerezni, és hozzájárulni az adventi meghitt hangulathoz.

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!